TopRecepty.cz

Nepečené jahodové řezy II


Nepečené jahodové řezy II

Suroviny

360 g máslových sušenek
125 g másla

Tvarohová náplň:
500 g měkkého tučného tvarohu ve vaničce
100 g krupicového cukru
6 plátků želatiny
1 citron
1 špetka soli

Smetanová náplň:
250 ml smetany ke šlehání 31-33 %
180 g zakysané smetany (nebo řeckého jogurtu)
50 g krupicového cukru
6 plátků želatiny
500 g jahod
1/4 lžičky mleté vanilky (nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu)

Postup

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem.Sušenky rozmixujeme v robotu a přesypeme do misky. Přelijeme je rozpuštěným máslem a vypracujeme hmotu, kterou natlačíme do připravené dortové formy. Formu s těstem dáme do lednice.Tvarohová náplň:
Plátky želatiny zalijeme trochou studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu mírně zahřejeme a rozmícháme do rozpuštění.Do misky dáme tvaroh, přidáme cukr, špetku soli, šťávu z 1 citronu a promícháme. Lžíci tvarohové směsi vmícháme do rozpuštěné želatiny, promícháme a vše přilijeme k tvarohové náplni. Tvarohovou náplň pečlivě promícháme.Na vychlazený korpus nalijeme připravenou tvarohovou náplň a necháme zcela zatuhnout v lednici.Smetanová náplň:
Želatinu připravíme stejným způsobem jako u tvarohové náplně a smícháme se lžící zakysané smetany nebo jogurtu. Smetanu ušleháme dotuha.Polovinu očištěných jahod rozmixujeme a druhou polovinu rozkrájíme na menší kousky.Zakysanou smetanu nebo jogurt dáme do misky, přidáme cukr, vanilku, ušlehanou šlehačku, rozmixované jahody a pečlivě promícháme. Do smetanové náplně vmícháme připravenou želatinu, kousky jahod a znovu promícháme.Na ztuhlou tvarohovou náplň nalijeme smetanovou náplň a necháme v chladničce nejlépe přes noc zcela zatuhnout.Vychlazený dezert nakrájíme nahřátým nožem na úhledné řezy a podáváme.

autor Autor: alekli
Datum vložení Datum vložení: 17.03.2025 15:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz