Květináče:
300-400 g hořké čokolády
8 papírových kelímků (objem cca 200 ml)
Čokoládová pěna:
360 g smetany ke šlehání
180 g hořké čokolády
90 g bílků (3 ks)
60 g cukru
Na dekoraci:
8 jahod
100 g oranžové polevy
180 g drcených Oreo sušenek
20 g másla
Papírové kelímky z boku nastřihneme a slepíme izolepou – to nám usnadní jejich pozdější odstranění. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme do připravených kelímků a otáčením ji rovnoměrně rozprostřeme po stěnách.Kelímky dáme do mrazáku alespoň na 30 minut a necháme čokoládu ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně odstraníme papírový obal a uchováváme v chladu.Na přípravu pěny budeme potřebovat opět rozpuštěnou čokoládu. Necháme ji mírně zchladnout. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Smetanu ušleháme do polotuha. Postupně do sněhu vmícháme čokoládu a poté jemně zapracujeme i šlehačku.Polovinu pěny rozdělíme do čokoládových kelímků, posypeme polovinou Oreo hlíny. Tu jsme si připravili jednoduše tak, že jsme sušenky rozmixovali s máslem. Naplníme zbylou pěnou a posypeme zbytkem hlíny. Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.Mezitím si omyjeme a důkladně osušíme jahody. Následně je namočíme v rozpuštěné polevě, nebo v obarvené bílé čokoládě. Poleva (čokoláda) nesmí být příliš horká a tekutá, jinak na jahodách nebude držet. Necháme zatuhnout a následně ji opatrně zapíchneme jako „mrkvičku“. Případně můžete ještě dozdobit jedlými květy.
Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
![]() |
Autor: MiskaKulicka (Míša) |
![]() |
Datum vložení: 24.04.2025 09:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady