Těsto:
4 vejce
2 lžíce horké vody
4 lžíce krupicového cukru
5 plných lžic polohrubé mouky
1 špetka soli
Krém:
1 litr mléka
1 lžíce cukru
4 sáčky vanilkového pudinku
100 g másla
150 ml vaječného koňaku
200 g smetany ke šlehání 33%
250 g mascarpone
moučkový cukr (dle chuti)
Dále:
čokoládové zdobení
marmeláda
Zapneme troubu na 180 °C.V misce ušleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli.V druhé misce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a horkou vodou do nadýchané pěny.Do žloutkové pěny zlehka vmícháme prosátou mouku a předem vyšlehaný pevný sníh.Hotové těsto nalijeme na pečicí plech vyložený papírem na pečení a povrch srovnáme stěrkou.Řezy dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Jakmile těsto "vyskočí" snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme dorůžova.Upečené řezy necháme na mřížce zcela vychladnout. Potřeme je marmeládou dle chuti a následně oběma krémy.Na krém z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink.Do ještě teplého pudinku vmícháme metličkou plátky másla a vaječný koňak. Krém necháme zakrytý potravinovou fólií vychladnout.Po vychladnutí krém natřeme na piškot a uhladíme povrch.Nakonec smícháme ušlehanou šlehačku s mascarpone a dle chuti přidáme moučkový cukr.Šlehačkový krém natřeme na pudinkový krém a posypeme čokoládovým zdobením nebo nastrouhaným bonbonem "Mozartova koule".Řezy necháme nejlépe přes noc vychladit v ledničce.
![]() |
Autor: alekli |
![]() |
Datum vložení: 24.03.2025 22:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady