3 lžíce mletého máku
3 lžíce krupicového cukru
1 špetka skořice
100 ml mléka
250 g polotučného tvarohu (ve vaničce)
200 ml smetany ke šlehání 30-33 %
Mléko, mák, cukr a skořici za občasného míchání dusíme v rendlíku, dokud se mléko neodpaří, a necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do polotuha.Do smetany zašleháme tvaroh, pak přidáme makovou nádivku a znovu prošleháme. Podle chuti můžeme ještě přisladit.V této fázi můžeme přendat hmotu do vaničky a nechat zmrazit. Pokud použijeme zmrzlinovač, necháme šlehat 40 minut.
Zmrzlinu jsem pocákala čokoládovým toppingem, ale švestkový rozvar by mohl být TOP.
![]() |
Autor: Martina68 (Martina) |
![]() |
Datum vložení: 26.03.2025 01:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady