100 g kakaových sušenek
30 g másla
500 g tvarohu v pozlátku
80 g moučkového cukru
trochu mléka (dle potřeby)
1 lžíce vanilkové pasty
60 g hořké čokolády
50 ml smetany ke šlehání
ovoce na ozdobení
Kakaové sušenky rozdrtíme najemno. Máslo necháme rozpustit a zamícháme se sušenkami. Do skleniček připravíme sušenkový základ.Tvaroh dáme do mísy, přidáme cukr, vanilkovou pastu a trochu mléka – mícháme a podle potřeby přidáme mléko, aby vznikla požadovaná konzistence.Na sušenkový základ dáme část tvarohu, poté vrstvu rozvařeného ovoce, a nakonec opět tvaroh.Čokoládu nalámeme a zalijeme vařící smetanou, metličkou rozmícháme do polevy. Čokoládovou polevou zalijeme skleničky, ozdobíme strouhanou čokoládou a čerstvým ovocem.Dezert necháme vychladit v lednici minimálně hodinu.
![]() |
Autor: toprecepty.cz |
![]() |
Datum vložení: 10.04.2025 07:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady