1 balení cukrářských piškotů (12-14 ks)
250 g mascarpone
2 vejce
2 lžíce cukru krupice
150 ml kávy
40 ml Amaretta (1 panák)
kakao na posypání
čerstvé jahody na ozdobu
V hlubokém talíři připravíme kávu, necháme ji vychladnout a přidáme do ní Amaretto.Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně zašleháme mascarpone. Nakonec do krému lžící vmícháme bílkový sníh.Krémem slepíme dva cukrářské piškoty, namočíme je do kávy a položíme na talíř. Jakmile slepíme a namočíme všechny piškoty, zasypeme je vrstvou kakaa. Piškoty umístíme do košíčků na muffiny, ozdobíme vrstvou krému a jahodami.
![]() |
Autor: toprecepty.cz |
![]() |
Datum vložení: 09.04.2025 07:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady