Těsto na focacciu:
540 g teplé vody
740 g hladké mouky
12 g cukru
9 g soli
2 balíčky sušeného droždí
2 lžíce másla (na vymazání plechu)
Jablečná vrstva:
1 kostka másla (250 g)
200 g třtinového cukru
3 lžíce mleté skořice
4 velká jablka
Do mísy robotu dáme teplou vodu, mouku, cukr, sůl a sušené droždí. Hněteme cca 4 minuty, dokud těsto nebude hladké a elastické.Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem a skořicí a přidáme jablka. Provaříme do zhoustnutí a spojení všech surovin.Máslo na vymazání plechu rozpustíme v mikrovlnce a máslem vymažeme celý plech. Na máslo vyklopíme těsto a prsty roztáhneme do krajů.Na těsto nalijeme 1/2 ještě teplé jablečné směsi, rozetřeme po celé ploše těsta, a to od krajů přeložíme do středu. Těsto otočíme tak, aby mělo při kynutí možnost vyplnit celý prostor formy.Přikryjeme fólií a necháme kynout 45 minut.
15 minut před koncem kynutí rozehřejeme troubu na 200 °C.Po nakynutí těsto pomačkáme prsty, aby se vytvořily důlky. Nalijeme na něj zbytek směsi, vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut, do zezlátnutí okrajů.
![]() |
Autor: Eevous (Janča) |
![]() |
Datum vložení: 27.03.2025 01:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady