1 listové těsto
4-6 jablek
hrst rozinek
2 lžíce rumu
cukr (podle kyselosti jablek)
2-3 lžičky škrobu
1 lžička skořice
Nejdříve si připravíme náplń:
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do kastrolu, jen lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme rozinky, které jsme propláchli a zalili rumem, cukr podle chuti (asi 2-3 lžíce), skořici a vše jemně zahustíme škrobem. Necháme vychladnout.
Těsto si rozválíme, nakrájíme na čtverce, do středu dáme jednu lžíci připravené náplně, přehneme, takže se vytvoří obdélník a všechny tři spojené strany dobře přimáčkneme vidličkou.
Smažíme ve vysoké vrstvě oleje, nejlépe ve fritovacím hrnci. Hotové položíme na savý ubrousek a před podáváním pocukrujeme.
Takto připravené kapsičky jsou velmi křehoučké.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 26.09.2009 18:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz