Těsto:
280 g cukru krupice
6 vajec
4 lžíce kakaa
8 lžic vody (horké)
150 g polohrubé mouka
Dále:
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Krém:
1 Rama Cremefine na šlehání (250 ml)
vaječný likér (podle potřeby)
1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé
moučkový cukr (podle chuti)
Dále:
1 cukrářská čokoládová poleva mléčná (v sáčku)
Formu na pečení (hluboký plech) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a vyhřejeme na 190-200 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh.Do mísy robota dáme cukr, kakao, žloutky a horkou vodu. Našleháme do husté pěny.Pak už lehce a opatrně rukou vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků.Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 190-200 °C upečeme. Po upečení necháme vychladnout.Krém: Podle návodu na přípravu uděláme pudink bez vaření, jen místo mléka dáme vaječný likér.Pak vyšleháme Ramu Cremefine a došleháme do ní připravený pudink a dosladíme. Podle chuti došleháme do šlehačky ještě vaječný koňak.Krém vložíme do zdobícího sáčku s cukrářskou špičkou a ozdobně naneseme na korpus.Nakonec ještě dozdobíme rozehřátou čokoládou.
Když mám krému hodně, tak ho použiji třeba že z listového koupeného těsta udělám kremrole a naplním stejným krémem. Krémem plním také věnečky, dorty atd.
Autor: Marcella (Marcela) | |
Datum vložení: 27.09.2009 18:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz