Těsto:
4 vejce
200 g cukru krystal
200 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Krém:
500 ml smetany ke šlehání
250 g tvarohu (ve vaničce)
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač (dle potřeby, na 750 g směsi)
cukr moučka (dle chuti)
Ostatní:
800 g meruněk
50 g čokolády
Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.Začneme šlehat vejce s cukrem a během šlehání přidáme 4 lžíce horké vody. Vyšleháme do zhoustnutí. Poté stěrkou lehce vmícháme mouku s kakaem.Těsto nalijeme na připravený plech. Pečeme na 170 °C 10-15 minut.Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh, oba cukry, ztužovač a krátce zašleháme.Čokoládu nastrouháme najemno.Prochladlý korpus rozpůlíme na poloviny. Jeden díl potřeme třetinou krému, na něj položíme půlky meruněk, a potřeme další třetinou krému. Přikryjeme druhou půlkou korpusu, potřeme zbytkem krému a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 07.04.2025 17:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady