TopRecepty.cz

Jahodový kakaový tunel


Jahodový kakaový tunel

Suroviny

Piškot:
3 vejce
150 g cukru krystal
150 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
Ostatní:
400 ml smetany na šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
20 velkých jahod
Dle chuti:
kakao
cukr

Postup

Troubu vyhřejeme na 180 °C.Vejce s cukrem šleháme, přidáme 3 lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí, lehce vmícháme po částech mouku a kakao.Těsto nalijeme na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10-15 minut.Z ještě horkého piškotu odřízneme plát velikosti srnčího hřbetu, vložíme ho do hřbetu, trochu zatlačíme dolů a necháme vychladnout.Šlehačku se ztužovačem vyšleháme dle návodu a osladíme.Část šlehačky dáme do prochladlého piškotu ve hřbetu. Na střed vyrovnáme do řady, za sebou jahody, doplníme šlehačkou po okraj a přiklopíme plátem ze zbylého piškotu.Necháme ztuhnout v lednici. Druhý den vyklopíme a dozdobíme povrch zbylou šlehačkou, do které jsme přimíchali kakao.

autor Autor: Handour (Hana Šátralová)
Datum vložení Datum vložení: 07.04.2025 19:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz