Piškot:
3 vejce
150 g cukru krystal
150 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
Ostatní:
400 ml smetany na šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
20 velkých jahod
Dle chuti:
kakao
cukr
Troubu vyhřejeme na 180 °C.Vejce s cukrem šleháme, přidáme 3 lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí, lehce vmícháme po částech mouku a kakao.Těsto nalijeme na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10-15 minut.Z ještě horkého piškotu odřízneme plát velikosti srnčího hřbetu, vložíme ho do hřbetu, trochu zatlačíme dolů a necháme vychladnout.Šlehačku se ztužovačem vyšleháme dle návodu a osladíme.Část šlehačky dáme do prochladlého piškotu ve hřbetu. Na střed vyrovnáme do řady, za sebou jahody, doplníme šlehačkou po okraj a přiklopíme plátem ze zbylého piškotu.Necháme ztuhnout v lednici. Druhý den vyklopíme a dozdobíme povrch zbylou šlehačkou, do které jsme přimíchali kakao.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 07.04.2025 19:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady