TopRecepty.cz

Jidášky


Jidášky

Suroviny

42 g droždí
2 lžíce moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
2 žloutky
100 g másla
100 g medu
250 ml mléka
1 špetka soli

Postup

Nejprve připravíme z droždí, cukru, trochy mouky a trochy vlažného mléka kvásek.Mezitím co kyne kvásek, utřeme v míse máslo, žloutky a med. K utřenému máslu přidáme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko, špetku soli, prosátou mouku a zaděláme hladké těsto.Hotové těsto mírně posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout asi 60 minut.Těsto rozdělíme na 20 kousků a rukou z něj vyválíme válečky, ze kterých tvarujeme jidášky.Hotové jidášky klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme v teple ještě asi 20 minut kynout.Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 10-12 minut. Upečené jidášky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vychladnout.

autor Autor: Veruncicka (Veronika)
Datum vložení Datum vložení: 12.04.2025 23:38

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz