210 g hladké mouky
1 špetka soli
70 g cukru moučky
140 g tuku
1 žloutek
studená voda (dle potřeby)
Krém:
100 g hořké čokolády
250 g plnotučného tvarohu
70 g cukru moučky
50 g změklého másla
2 lžíce smetany
4 kolečka kompotovaného ananasu
Poleva:
100 g bílé čokoládové polevy
Na ozdobu:
marcipánová vajíčka
kuřátka
cukrové květy
Mouku prosejeme se solí a cukrem. Přidáme nakrájený tuk a žloutek s troškou vody. Uhněteme hladké pevné těsto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce odpočinout.Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C.Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2-3 mm. Podle šablony vykrojíme dva stejné tvary - vejce. Opatrně je přeneseme na připravený plech. Pečeme při 175 °C zhruba 15 minut.Korpusy necháme vychladnout. Bílou čokoládovou polevu rozpustíme dle návodu na obalu. Jeden z korpusů přelijeme čokoládovou polevou, rovnoměrně ji rozetřeme po povrchu a necháme zaschnout.Připravíme krém. Do kastrůlku nalámeme čokoládu a ve vodní lázni ji za stálého míchání rozpustíme. Vyjmeme ji z vodní lázně, přilijeme smetanu a vymícháme dohladka.V míse vyšleháme máslo s cukrem, přidáme tvaroh a ušleháme hladkou hmotu, do které tenkým pramínkem přiléváme čokoládovou hmotu. Vyšleháme.Krém nastříkáme na neozdobený korpus. Ananas překrájíme, obložíme jím krém a zakryjeme vrchním korpusem, přelitým čokoládou. Mírně přitlačíme a dáme do lednice ztuhnout.Nakonec dort ozdobíme podle fantazie marcipánovými nebo cukrovými ozdobami.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 17.04.2025 10:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady