200 g hořké čokolády
150 g bílé čokoládové polevy
3 lžíce mléka
3 lžíce másla
6 vajec
3 lžíce moučkového cukru
1 šlehačka
čokoláda na zdobení
Hořkou čokoládu a bílou čokoládovou polevu nasekáme a dáme odděleně do dvou misek. Hořkou čokoládu zahřejeme se 2 lžícemi mléka a hladce rozmícháme. Bílou čokoládovou polevu zahřejeme s 1 lžící mléka a hladce rozmícháme.Máslo rozpustíme, 2 lžíce vmícháme do tmavého čokoládového krému, 1 lžíci do bílého čokoládového krému. Obě nádoby odstavíme z plotny a necháme vychladnout.Oddělíme žloutky od bílků. 4 žloutky utřeme se 3 lžícemi moučkového cukru a vmícháme do tmavého čokoládového krému, 2 žloutky utřeme se zbytkem moučkového cukru a vmícháme do světlého čokoládového krému.Z bílků ušleháme tuhý sníh, dvě třetiny opatrně vmícháme do tmavé čokoládové hmoty, jednu třetinu do bílé.Světlou a tmavou pěnu naplníme ve vrstvách do skleněných pohárů a dáme do chladu. Zdobíme šlehačkou nebo čokoládou.
Dezert bude ještě lahodnější s jižním ovocem- kiwi, ananas, mango, karambola.
Autor: Durisova Marie (Marie Durisova) | |
Datum vložení: 30.09.2009 17:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz