2 zralejší hrušky
4 vrchovaté lžičky tvarohu
1 lžička prášku „Krém na dukátové buchtičky“
4 lžíce medu
1/2 citronu
200 g vlašských ořechů
Na ozdobu:
šlehačka
brusinkový džem
nastrouhaná čokoláda
Dle chuti:
moučkový cukr
skořice
Do tvarohu zamícháme moučkový cukr, prášek Krém na dukátové buchtičky a zamícháme.Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřinec, pokapeme citronovou šťávou. Jamku po jadřinci vyplníme kopečkem tvarohu, celou hrušku posypeme nasekanými ořechy, polijeme medem, posypeme skořicí.Uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 15 minut.Podáváme se šlehačkou, brusinkovým džemem a nastrouhanou čokoládou. Pokud nám med steče na pečicí papír, tak s ním polijeme hrušky na talíři.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 23.04.2025 19:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady