Těsto:
210 g hladké mouky
60 g cukru
1 vejce
citronová kůra
60 g másla
80 ml mléka
15 g droždí
sůl
Drobenka:
50 g hladké mouky
50 g cukru
50 g másla
Náplň:
500 g jeřabin
cukr - dle chuti
Amaretto
Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme těsto. Na závěr vmícháme roztopené máslo, pomoučíme a necháme kynout.
Koláčovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme těsto, na něj rozložíme jeřabiny, posypeme cukrem a pokapeme amarettem.
Z uvedených surovin připravíme drobenku a posypeme jí koláč. Dáme péct do vyhřáté trouby. Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.
Autor: sebena (Ivona Opiolová) | |
Datum vložení: 01.10.2009 08:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz