TopRecepty.cz

Jeřabinový koláč


Jeřabinový koláč

Suroviny

Těsto:
210 g hladké mouky
60 g cukru
1 vejce
citronová kůra
60 g másla
80 ml mléka
15 g droždí
sůl

Drobenka:
50 g hladké mouky
50 g cukru
50 g másla

Náplň:
500 g jeřabin
cukr - dle chuti
Amaretto

Postup

Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme těsto. Na závěr vmícháme roztopené máslo, pomoučíme a necháme kynout.
Koláčovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme těsto, na něj rozložíme jeřabiny, posypeme cukrem a pokapeme amarettem.
Z uvedených surovin připravíme drobenku a posypeme jí koláč. Dáme péct do vyhřáté trouby. Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.

autor Autor: sebena (Ivona Opiolová)
Datum vložení Datum vložení: 01.10.2009 08:57

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz