TopRecepty.cz

Rychlý litý jahodový koláč


Rychlý litý jahodový koláč

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 hrnek mléka
80 ml oleje
2 vejce
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
citronová kůra (dle chuti)
mletá skořice (dle chuti)
Dále:
600-700 g jahod (menší vyzrálé plody)
Drobenka:
100 g cukru moučka
100 g másla
200 g polohrubé mouky
mletá skořice (dle chuti)

Postup

Jahody očistíme, odstopkujeme a velké překrojíme. Všechny suroviny na drobenku zpracujeme prsty nebo vidličkou na sypkou hmotu.Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, citronovou kůr, mletou skořici, vejce, olej a mléko. Vymícháme husté lité těsto.Těsto nalijeme na připravený plech. Na povrch rozprostřeme jahody a zasypeme drobenkou.Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut dozlatova.

Poznámka

1 hrnek = 250 ml

autor Autor: Handour (Hana Šátralová)
Datum vložení Datum vložení: 27.04.2025 18:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz