Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 hrnek mléka
80 ml oleje
2 vejce
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
citronová kůra (dle chuti)
mletá skořice (dle chuti)
Dále:
600-700 g jahod (menší vyzrálé plody)
Drobenka:
100 g cukru moučka
100 g másla
200 g polohrubé mouky
mletá skořice (dle chuti)
Jahody očistíme, odstopkujeme a velké překrojíme. Všechny suroviny na drobenku zpracujeme prsty nebo vidličkou na sypkou hmotu.Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, citronovou kůr, mletou skořici, vejce, olej a mléko. Vymícháme husté lité těsto.Těsto nalijeme na připravený plech. Na povrch rozprostřeme jahody a zasypeme drobenkou.Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut dozlatova.
1 hrnek = 250 ml
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 27.04.2025 18:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady