Těsto:
3 vejce
250 g cukru krupice
10 lžic oleje
400 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
300 ml perlivé vody
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Rosol:
500 ml jablečného moštu (nebo džusu)
2 vanilkové pudinky
3 větší jablka
cukr krupice (podle chuti a kyselosti jablek)
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 175-180 °C.Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vodu.Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientační doba pečení je 30-40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Pokud je povytažení špejle suchá, je upečeno.Zatímco se těsto peče, uvaříme z moštu a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ochutnáme a podle chuti můžeme přisladit.Jablečnou směs natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Podáváme nakrájené na úhledné řezy a můžeme ozdobit šlehačkou.
Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...
inspirace internet, bohužel nepamatuju....
Autor: janaka | |
Datum vložení: 09.10.2009 17:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz