TopRecepty.cz

Výborná buchta s jablkovým rosolem


Výborná buchta s jablkovým rosolem

Suroviny

Těsto:
3 vejce
250 g cukru krupice
10 lžic oleje
400 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
300 ml perlivé vody
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Rosol:
500 ml jablečného moštu (nebo džusu)
2 vanilkové pudinky
3 větší jablka
cukr krupice (podle chuti a kyselosti jablek)

Postup

Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 175-180 °C.Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vodu.Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientační doba pečení je 30-40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Pokud je povytažení špejle suchá, je upečeno.Zatímco se těsto peče, uvaříme z moštu a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ochutnáme a podle chuti můžeme přisladit.Jablečnou směs natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Podáváme nakrájené na úhledné řezy a můžeme ozdobit šlehačkou.

Poznámka

Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...
inspirace internet, bohužel nepamatuju....

autor Autor: janaka
Datum vložení Datum vložení: 09.10.2009 17:24

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz