2 hrnky hladké mouky (popř. 1 hrnek hladké+1 hrnek polohrubé mouky)
1 hrnek cukru
2-3 vejce
100 g majonézy
1/2-1 hrnek mléka
1 kypřicí prášek
1 vanilkový cukr
kakao (pouze do části těsta)
Volitelně:
mletá skořice
rozinky
Dále:
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.V míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, majonézu, mléko a všechny suroviny smícháme a krátce vyšleháme v těsto.Část těsta odebereme a obarvíme kakaem.
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování.Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační.Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Toto těsto používám i jako bublaninu, jen upeču na plechu s jakýmkoliv ovocem (meruňky, broskve, jahody, švestky...), podle ročního období a chuti, pokaždé byla výborná. A můžeme přidat i drobenku, kdo má rád.
Autor: L e n i c k a (Lenka) | |
Datum vložení: 14.10.2009 20:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz