500 g hladké mouky
250 g mléka
1 pytlíček sypkého droždí (nebo 1 kostka čerstvého)
100 g cukru
25 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 žloutek
100 g čokoládových kapiček (nebo na kousky nakrájená horká)
špetička soli
Mouku smichame s drozdim, cukrem a soli (v pripade cerstveho drozdi si predem pripravime kvasek - trocha mleka + drozdi + 1 lzicka cukru + 1 lzicka mouky a pridame do mouky spolecne s ostatnim mlekem). Vlijeme vlazne (nikoliv teple) mleko ve kterem jsme rozkvrdlali vejce. Zlehka promichame a na zaver pridame rozpustene maslo a cokoladove kapicky. Zadelame testo. Hneteme tak dlouho, dokud testo neni leskle, tvori bubliny a nelepi se na varecku. Na teplem miste nechame vykynout (asi 2 hod). Z testa tvorime male bochanky (ja delam 60gr) a na vale ci plechu nechame dokynout jeste asi 10-15 minut (cas, nez se nam poradne zahreje trouba). Peceme v troube na 180° asi 20 minut.
Ja bochanky nazyvam snidanovymi, protoze tady je ve zvyku mit sladkou snidani. Je samozrejme mozne jist je kdykoli. Cokoladu pouzivam horkou - necham ji chvili v mrazaku, aby pekne ztvrdla a nasekam ji ostrym nozen ma male kousicky.
Recept mam z Tv poradu o vareni "Zkouska kuchare"
Autor: bara.it (barbora) | |
Datum vložení: 16.10.2009 08:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz