4 vejce (sníh)
250 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
4 PL teplé vody
1/2 prášku do pečiva
mandlové lupínky
máslo
cukr kystal
2 šlehačky (250 ml)
1 pudink bez vaření dr. Oetker kakaový
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků. Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečícím papírem nebo vymazaným máslem a posypaným hr. moukou. Povrch hustě posypeme mandlovými lupínky, posypeme 3 pol. lžícemi krystalového cukru a poklademe hoblinkami z másla. Dáme péct asi 25 min při 180 stup. Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho prořízneme a plníme krémem, který si uděláme takto: Našleháme šlehačku bez cukru a postupně přidáváme pudink bez vaření (dr Oetker kréme Olé). Naplníme, přiklopíme druhou polovinou a je hotovo.
Recept mám od sestřenice z Německa. Při prokrojení se musí opatrně, protože koláč není moc vysoký, já jsem nejdřív překrojila na půl a každou půlku jsem pak plnila zvlášť.
Autor: ruzena (Růžena Musilová) | |
Datum vložení: 18.10.2009 17:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz