TĚSTO:
3/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku hladké mouky
1 vejce
1 lžíce citronové kůry
1/2 hrnku mléka
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
PUDINKOVÝ KRÉM:
1/2 hrnku mléka
1 pudinkový prášek s vanilkovou nebo jogurtovou příchutí
1 vanilkový cukr
1 bílý jogurt
POMERANČOVÉ ŽELÉ:
1/2 litru 100% pomerančového džusu
2 balíčky extra silné čiré (nebo žluté) želatiny
TĚSTO:
Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Těsto nalít do vymazané dortové formy a zvolna péct při 150´C.
Nevyklápět a nechat ve formě vychladnout.
PUDINKOVÝ KRÉM:
Mléko osladit vanilkovým cukrem a pudink uvařit podle návodu.
Hotový pudink nechat vychladnout, ušlehat s jogurtem a rozetřít na korpus.
POMERANČOVÉ ŽELÉ:
Želatinu připravit podle návodu, jen místo vody použít pomerančový džus. Nalít na pudinkovou vrstvu a po vychladnutí dát celý koláč asi na 3h do ledničky.
Hotový koláč ,,objet" nožem a teprve potom odstranit boční díl formy. Spodní díl nechat - poslouží i jako podnos.
Tento svěží křehoučký moučník funguje zároveň i jako osvědčený maskovací manévr, díky němuž si mnozí mužští ,,masožravci" dají dobrovolně ovesné vločky ;-)
Autor: Hanule | |
Datum vložení: 24.10.2009 20:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz