200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
250 ml mléka
25 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
1 špetka soli
olej
rybízová marmeláda
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trochu hladké mouky z odváženého množství, lžičku cukru, vše promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme obě mouky, rozpuštěné máslo, špetku soli, vejce a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.Asi po 20 minutách těsto promícháme a necháme znovu kynout. Pekáček vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 220 °C.Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme na 12-15 kousků (podle toho, jakou má každý rád velikost buchet), které roztáhneme a doprostřed položíme kopeček marmelády.Opatrně uzavřeme a klademe na vymazaný plech, každou buchtu potřeme olejem, především po stranách, a necháme ještě nejméně 10 minut odpočinout.Poté pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.Upečené buchty na talíři pocukrujeme.
Tento recept je od mé babičky, které je 86 let.
Autor: ivulinka (Ivana) | |
Datum vložení: 25.10.2009 12:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz