3 vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
20 g kakaa
1 kypřicí prášek
Náplň:
1 tučný tvaroh v kostce (250 g)
2 tvarohy ve vaničce (500 g)
100 g smetany ke šlehání 31-33 % (podle potřeby)
80-100 g moučkového cukru (podle chuti)
1 vanilkový cukr
Dále:
2 vanilkové pudinkové prášky
1-2 lžíce cukru krupice (nebo podle chuti)
1 l pomerančového džusu
Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.Vejce s cukrem ušleháme do světlé pěny.K vaječné směsi přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek, kakao a mléko.Na závěr postupně a při nízkých otáčkách zašleháme olej.Těsto nalijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby.Pečeme asi 30 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) a poté špejlí vyzkoušíme, zda je piškot upečený. Pokud ne, vrátíme ho zpět do trouby a dopečeme.Upečený piškot necháme zchladnout.Do šlehací mísy vložíme tvarohy, cukr, vanilkový cukr a nakonec vše zalijeme smetanou. Ze všech surovin ušleháme nadýchaný krém.Krém rozetřeme na zchladlý piškot a necháme v lednici vychladit.Na pomerančovou vrstvu uvaříme 2 vanilkové pudinkové prášky v 1 litru pomerančového džusu. Pudinkový krém necháme za občasného míchání lehce vychladnout.Ještě teplý pudink nalijeme na tvarohovou náplň a uhladíme.Takto připravené řezy vložíme do lednice a necháme přes noc vychladit a ztuhnout.
Místo pomerančového džusu můžeme použít jahodový a zároveň použít jahodový pudinkový prášek.
![]() |
Autor: Hanula (Hana Smrčková) |
![]() |
Datum vložení: 29.10.2009 09:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady