150 g hořké čokolády
3 čerstvá vejce
2 lžíce cukr moučka
2 lžíce tekutého másla
2 lžíce koňaku nebu silné kávy
(koňak lze nahradit 1 lžící rumu)
Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji při MÍRNÉM ohni rozpustíme v 6 lžících vody.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem(1lžíce).
Ze žloutků a zbytkem cukru ušleháme hustou pěnu.
Nejprve přidáme (do žlout. pěny) vychladlou čokoládu, potom máslo a koňak. Nakonec vmícháme sníh. Jemně promícháme.
Pěnu dáme do mísy a chladíme nejméně 6 hodin v lednici.
Před podáváním posypeme hoblinkami čokolády a přidáme kopeček šlehačky.
Výborné! doporučuji! fotky někdy dodám
-tento recept není mousse au chocolat, který se dělá ve vodní lázni a z čoko polevy.
Autor: BarborkaS. (Barborka Š.) | |
Datum vložení: 01.11.2009 19:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz