TopRecepty.cz

Škvarkový štrúdlík


Škvarkový štrúdlík

Suroviny

500 g hladké mouky
180 g cukru
500 g škvarků (nasekané, nebo namleté)
3 žloutky
2 dcl mléka
prášek do pečiva
1 vejce na potření
pikantní zavařenina - brusinková, rybízová, šípková, ale i meruňková

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Potřeme oblíbenou pikantní zavařeninou, stočíme do závinu. Potřeme rozšlehaným vejcem a pomalu! pečeme v troubě vyhřáté asi na 150°- 160°C asi 35 min. Nejlepší je po odležení druhý den (tedy, pokud vydrží)

Poznámka

Tohle jsem milovala jako prcek, naši to dělali vždycky po zabíjačce z úplně čerstvých škvarků, ta chuť ;-) a dlouho nedělala, takže upeču a určitě ho zkuste taky

autor Autor: spagetka
Datum vložení Datum vložení: 04.11.2009 11:35

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz