TopRecepty.cz

Buchta se zakysanou smetanou II.


Buchta se zakysanou smetanou II.

Suroviny

20 dkg hladké mouky
15 dkg cukr krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 celá vejce
1 dcl oleje
1 dcl vlažné vody

3/4 l mléka
2 vanilkové pudinky
cukr dle chuti

1 šlehačka
2 kelímky zakysané smetany
500 g bílého jogurtu
2-3 vanilkové cukry

skořicový cukr

alobal

Postup

Nejprve si smíchám mouku, prášek od pečiva a vanilkový cukr v misce, v druhé míse šlehám celá vejce spolu s cukrem, přidávám olej a vlažnou vodu, postupně přisypávám mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, takto hotové těsto nalejeme do vysokého vymazaného a moukou vysypaného plechu, já nevysypávám, používám ve spreji "Mistr Pekař". Necháme stát a uvaříme pudink, ještě horký pudink nalejeme na NEUPEČENÉ těsto, pozor, né do jednoho místa, ale v proužkách po celém těstě nebo tzv. cik cak jak je napsáno v podobném receptu.

Dáme do vyhřáté trouby na 180°C pečeme cca 10-15 minut.

Mezi tím si v míse smícháme bílý jogurt, zakysanou smetanu a vanilkové cukry a přidáme do tuha ušlehanou šlehačku. Lehce promícháme.

Z trouby vytáhneme plech, na takto ještě teplou upečenou placku rovnoměrně navršíme směs se šlehačkou a po celé ploše posypeme skořicovým cukrem. Celý plech přikryjeme alobalem a dáme do chladna.

Poznámka

Nejraději ji peču v zimě, protože ji šoupnu na balkon a mám vystaráno. V létě jsem ji dávala do ledničky, kde se také uchovává, nejlepší je druhý den, ale u nás nevydrží, to ji dříve rodina sní.
Vím, že je tu spousta receptíků na toto téma, přesto recept přidávám, zdá se složitý, ale je to velmi jednoduché.
Na tento web jsem přišla náhodou, a tak fotečky nemám :-(, ale jak budu péci postupně přidám i k dalším receptíkům.

Mimo jiné tento web je báječný stejně jako jeho uživatelé :-)

autor Autor: cardanka (Jana)
Datum vložení Datum vložení: 06.11.2009 13:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz