1/4 l mléka
10 g droždí (1/4 kostky)
1 špetka soli
1 špetka cukru
1 vejce
100 g mouka hladká
olej
Mléko zahřejeme, přidáme do něj špetku soli , špetku cukru, droždí, vejce a za stálého míchání přisypáváme mouku. Podle potřeby můžeme těsto zředit (mlékem) a nebo naopak zahustit (moukou) tak , aby se nám těsto dobře lilo na pánev. Hotové těsto necháme na teplém místě asi tak 3/4 hodiny kynout. Lívanečky pečeme na dobře rozpálené a olejem vymazané pánvi.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 20.02.2008 19:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz