Na těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 balíček prášku do pečiva
Na náplň:
750 g měkkého tvarohu (3 ks)
3 vejce
1 hrnek cukru krupice
500 ml mléka
100 g opraných rozinek
2 lžíce citronové šťávy
250 g másla nebo Hery na pokladení na těsto
Dále:
tuk na vymazání plechu
Mouku přesejeme do mísy, přidáme cukr a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme.Na vymazaný plech tukem nasypeme 2 hrnky směsi do tvaru koláče. Troubu předehřejeme na 180 °C.Tvaroh vymícháme s cukrem, citronovou šťávou a vejci, přidáme mléko a oprané rozinky.Na drobenkové těsto nalijeme tvarohovou náplň a posypeme zbytkem suché směsi.Na povrch koláče klademe tenké plátky másla a dáme péci do trouby. Pečeme 30 minut, upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí vyjít suchá.
Švédský koláč má výbornou chuť a jeho příprava je snadná. Tento recept mám z knihy Domácí moučník od p.Zdeny Kocourkové.
Autor: ruzena (Růžena Musilová) | |
Datum vložení: 07.11.2009 17:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz