200 g celozrnné mouky
50 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
40 g třtinového cukru
1 vejce
1 skořicový cukr
4 lžíce oleje
mléko dle potřeby
----
skořicový cukr
mléko (nemusí být)
Ze surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2 díly. Vyválíme ho na co nejtenší plát a radýlkem nařežeme na kostičky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 210C a pečeme cca 10 minut. Po upečení od sebe kostičky oddělíme, a nakonec (můžeme, ale nemusíme) namočíme do mléka a hned obalíme ve skořicovém cukru, a dáme zapéct na chvilku do trouby.
Neobalené určitě vydží ve sklenici, ty obalené, nevím. Zkusím a napíšu své poznatky.:) Byla to taková moje impovizace, zatím jednou vyzkoušená, ale jsou opravdu dobré, jak k mléku tak na chroupání samotných müslí.
POKUS Č.2- Dělala jsem znovu, trošku jinak, z dvojité dávky:
Radýlkem rozřezané těsto jsem pomázla troškou mléka a posypala cukrem smíchaným se skořicí. Pekla jsem na více stupňů, cca 220C. Je to jednodušší...Doporučuju vyválet těsto co nejnižší, aby se müsli upekli co nevíc do křupava :-D
Autor: ssimusshka (Simča) | |
Datum vložení: 15.11.2009 10:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz