500 ml šlehačky
500 g jahod
sněhové pusinky (já dala od f. Marks&Spencer 4 ks)
1 vanilkový cukr
vodka (alkohol nemusí být)
Omyté a očištěné jahody si rozmačkáme (můžeme přidat tak 1 lžíci vodky)s jedním vanilkovým cukrem.
V míse si ušleháme šlehačku. Do ušlehané šlehačky lehce pomačkáme (tak, aby byly přítomny velké i malé kousky) sněhové pusinky. Poté přidáme rozmačkané jahody a lehce promícháme. Dezert by neměl být úplně promíchaný, měla by být vidět jahodová vložka ;-), což mně se nepodařilo, neboť jahody koupené nyní v obchodě nejsou tak krásně zbarvené jak letní.
Jahody lze nahradit malinami.
Plníme do sklenic, můžeme polít jahodovou polevou. Ozdobit meduňkou.
Zdroj: tento dezertík jsme měli čest ochutnat v Anglii, velmi nám zachutnal.
Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/
Autor: Iljusa | |
Datum vložení: 15.11.2009 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz