1 l smetany (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky)
6 lžic krystalového cukru
6 plátků želatiny (10 g)
Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě.Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80 °C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu. Hmotu nevaříme (!)Hmotu nevaříme a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky.Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.
Autor: Eliza | |
Datum vložení: 21.11.2009 18:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz