5 velkých hrušek
1,5 hrnku celozrnné mouky
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru -( záleží jak jsou sladké hrušky)
2 lžičky skořice
3 lžičky kakaa
1/2 hrnku 100% jablečného džusu
1 kypřící prášek do pečiva
Hera
mouka na vymazání formy
Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu. Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici - vše smíchat.
Ostatní cukr vyšlehat s vejcem do pěny, postupně přidat mouku, kakao, jablečný džus a kypřící prášek.
Nalít do vymazané a vysypané formy na bábovku nebo do dortové formy.
Péct na 150 - 200°c asi 40-45min.
Voňavý šťavnatý Hrušťáček je nejlepší k bílé kávě.
Autor: Hanule | |
Datum vložení: 22.11.2009 07:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz