300 ml vody
špetka soli
125 g tuku
150 g polohrubé mouky
4- 5 vajec
1 žloutek
tuk na plech
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček ztužovače šlehačk
moučkový cukr
Sladká omáčka:
400 ml mléka
100 g bílé čokolády
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
moučkový cukr
Vodu se solí ohřejeme, přidáme na kousky nakrájený tuk a zahříváme, až je voda horká a tuk rozptýlený. Najednou vsypeme prosetou mouku, teplotu snížíme na minimum a těsto propracováváme, až je hladké a nechytá se nádoby. Necháme je prochladnout a do vlažného vešleháme postupně všechna vejce. Plech vytřeme tukem. Těsto naplníme do sáčku nebo stříkačky s hladkou koncovkou a na plech nastříkáme malé bochánky, které potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a po 5 minutách teplotu snížíme na 180 °C. Těsto dozlatova upečeme. Vychlazenou smetanu ušleháme se stužovačem a ochutíme moučkovým cukrem. Upečené koblížky napříč rozřízneme a naplníme šlehačkou. Urovnané na talíři je přelijeme vanilkovou omáčkou. Tu připravíme tak, že část mléka ohřejeme, přidáme nastrouhanou čokoládu a rozvaříme ji. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme ho k horkému mléku a mícháme do zhoustnutí, podle chuti dosladíme.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 20.02.2008 19:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz