250 g tvarohu ve vaničce
1 jahodový pudink
250 ml mléka (studeného)
15 - 20 g sypké želatiny
150 ml mléka (na rozpuštění želatiny)
1 vanilkový cukr
10 g moučkového cukru (1 lžíce - dle potřeby)
piškoty
2 lžičky oleje (na vymazání formiček)
1 jahodový kompot (zhruba o obsahu 3 dl)
10 g solamylu (nebo maizeny)
šlehačka
150 ml mléka zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, na míchání používám malou metličku. Pak si ušleháme jahodový dezert v prášku v 250 ml mléka do husté pěny. Tvaroh taktéž prošleháme s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem dle potřeby, přidáme vlažné mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec do této hmoty vmícháme připravený jahodový dezert. Malé jednoporcové formičky velmi mírně vymažeme olejem, plníme připravenou hmotou a prokládáme piškoty. Necháme v chladničce několik hodin pořádně ztuhnout.
Z jahodového kompotu slijeme šťávu, odměříme 250 ml - pokud je méně doplníme vodou a dosladíme, rozmícháme metličkou 10 g solamylu (1 lžíce) a za stálého míchání svaříme, necháme vychladnout za občasného promíchání, pak přidáme jahody.
Bábovičky vyklopíme na talíř, přidáme trochu jahodové omáčky, šlehačku a dozdobíme dle vlastní fantazie.
Já jsem použila 15 g želatiny, kdo chce mít bábovičky tužší, tak dá o trochu více. V sezóně jdou přidat do tvarohové směsi čerstvé jahody a zdobit se pak dá ovocným toppingem. Když nechceme dělat jahodovou omáčku, tak šťávu z kompotu můžeme využít na rozpuštění želatiny místo mléka.
Formičky mám o obsahu 2 dl, kdo nemá, může připravit v jakékoliv formě a pak nakrájet na porce.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 28.11.2009 21:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz