Těsto:
2 vejce
125 ml cukru (půl hrnku)
1 vrchovatá lžíce tuku (hera, já dala kokosový olej)
300 g ricotty
250 ml (1 hrnek) polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
150 ml mletých mandlí
jablka
skořice
Drobenka:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku mletých mandlí
60 g másla
Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (mylím, že by šel i tvaroh) a ušleháme do hladka. Poté přidáme mouku s prdopečem a mleté mandle, a umícháme tužší těsto.
Těsto rozetřeme do vymazaného vysypaného plechu (těsta je tak na pekáč velikosti 25 x 35 cm), poklademe postrouhanými jablky smíchanými se skořicí, a pospeme drobenkou z másla, mouky, cukru a mandlí.
Pečeme v troubě na 190 stupňů asi 30 min, pak zmírníme na 170 stupňů a pečeme ještě dalších 5 minut.
Dobrou chuť.
Tenhle koláč jsem "vynalezla" za účelem zpracování ricotty, která už měla na kahánku, a mandlí, co mi zbyly z pečení cukroví. Je "mokrý" a přitom křehký. Doufám, že vám bude chutnat, pokud ho zkusíte.
Autor: LidaD | |
Datum vložení: 11.12.2009 00:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz