250 ml mléka
1 vejce
500 g polohrubé mouky
100 g cukru
špetka soli
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
na potření 100 g másla
Posypka:
50 g hladké mouky
50 g másla
50 g cukru
Zaděláme těsto obvyklým způsobem a necháme kynout.Vykynuté těsto tence vyválíme, silně pomastíme změklým máslem (asi 100 g) a 4x přeložíme. Pak těsto opět vyválíme, nakrájíme na čtverce, okraje několikrát nakrojíme, aby se roztřepily.Naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.Pak potřeme rozšlehaným vejcem, dáme posypku a v dobře vyhřáté troubě upečeme do zlatova.Ještě teplé sypeme cukrem.
Čerpáno z receptur pro závodní jídelny.
Video, jak se překládá těsto: http://www.youtube.com/watch?v=RxCE963K-FY
Autor: simko.jit | |
Datum vložení: 15.12.2009 21:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz