Těsto:
250 ml mléka
1 vejce
100 g změklého másla
75 g práškového cukru
strouhaná kůra z 1 citronu
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého)
Náplň:
200 g změklého másla
100 g práškového cukru
25 g loupaných mandlí
rum (nebo růžový likér)
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme do nich kousky másla smíchaného s práškovým cukrem. Posypeme oloupanými, na lupínky nakrájenými mandlemi a práškovým cukrem. Necháme ještě kynout asi 20 minut a potom pečeme ve vyhřáté troubě, na dno které jsme dali nádobu s vodou. Dozlatova upečený koláč pokapeme likérem. Vychladnutý pokrájíme.
časopis Život
P.s. fotku mi půjčila kamarádka, já ho tak pěkný nemám, viz druhé foto :))
Autor: simko.jit | |
Datum vložení: 17.12.2009 16:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz