500 ml smetany ke šlehání
150 g cukru krupice
5 lžic prosátého kakaa
200 g čokolády na vaření
250 g másla
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.Vše společně důkladně promícháme a po krátkém povaření směs odstavíme.V horké směsi rozmícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.Uložíme do lednice a necháme vychladit a odležet do druhého dne.Vychlazenou hmotu vyšleháme šlahačem do nadýchaného krému. Podle podtřeby můžeme před šleháním mírně nahřát.
Zdroj: Sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek.
![]() |
Autor: simko.jit |
![]() |
Datum vložení: 20.12.2009 21:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady