500 ml smetany ke šlehání
150 g cukru krupice
5 lžic prosátého kakaa
200 g čokolády na vaření
250 g másla
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme.Do horkého zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.Poté dáme do lednice, nejlépe do druhého dne tzv. uzrát.Pak to všechno šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Autor: simko.jit | |
Datum vložení: 20.12.2009 21:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz