Těsto:
6 vajec
180 g cukru
180 g polohrubé mouky
50 g másla
20 g kakaa
ztužený tuk
hrubá mouka na plech
Krém:
250 g másla
200 g moučkového cukru
120 g měkkého tvarohu
několik lžic mléka
jahody
strouhaná čokoláda
Žloutky utřeme s půlkou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr. Sníh promícháme se žloutky, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec přikapáme rozpuštěné prochladlé máslo. Prosáté kakao promícháme s malým množstvím horké vody na kašičku a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na krém ušleháme změklé máslo s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným množstvím mléka. Hotovým krém natřeme na studený koláč, poklademe omytými a dobře osušenými jahodami a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Necháme mírně vychladit a podáváme.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 23.02.2008 12:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz