vánočka (nebo mazanec, sladké rohlíky)
500 ml mléka
5 vajec
2 lžíce cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
olej na smažení
cukr moučka
Dále (podle chuti):
džemy
čokoládový topping
zmrzlina
šlehačka
Vánočku (nebo mazanec) nakrájíme plátky 1 cm široké.V mléce rozšleháme vejce, cukr krupici a skořicový cukr (nebo vanilkový). Do této směsi namočíme vánočku, musí být celá ponořená. Necháme 30 minut nasáknout tekutinu.Na rozpáleném oleji smažíme vánočku z obou stran dozlatova. Cukr v mléce udělá lehký karamelový povlak. Po usmažení klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.Poté už jen stačí usmaženou vánočku posypat cukrem a ozdobit dle chuti. Můžeme ji ozdobit šlehačkou, nebo zmrzlinou, či potřít marmeládou.
![]() |
Autor: klukodvody (Josef Senohrábek) |
![]() |
Datum vložení: 03.01.2010 18:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady