vánočka (nebo mazanec, sladké rohlíky)
mléko
vejce
cukr
cukr skořicový (nebo vanilkový)
olej na smažení
cukr krupice
cukr moučka
Dále (podle chuti):
džemy
čokotoping
zmrzlina
šlehačka
Protože se jedná o zbytkovou záležitost (nebo taky ne, děláme rychlý moučník ze sladkých rohlíků), tak tolik vánočky nebo mazance, kolik zbylo. Nakrájíme na plátky 1 cm široké. V mléce rozšleháme vejce, cukr krupici a buď vanilkový nebo skořicový cukr a dáme do toho vánočku. Musí být ponořená. Na obrázku je vánočka celá a k tomu pět vajec a půl litru mléka, dvě polévkové lžíce cukr krupice a jeden skořicový.
Asi po 30 minutách vánočka vsaje veškeré tekutiny a je dost promočená. Vkládáme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Cukr v mléce udělá lehký karamelový povlak. Dáme osušit na ubrousky a potom:
jen posypat cukrem nebo ozdobit ještě šlehačkou nebo potřít marmeládou nebo ozdobit zmrzlinou. Tam je mnoho muziky za málo peněz.
Autor: klukodvody (Josef Senohrábek) | |
Datum vložení: 03.01.2010 18:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz