TopRecepty.cz

Vánočka smažená


Vánočka smažená

Suroviny

vánočka (nebo mazanec, sladké rohlíky)
500 ml mléka
5 vajec
2 lžíce cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
olej na smažení
cukr moučka
Dále (podle chuti):
džemy
čokoládový topping
zmrzlina
šlehačka

Postup

Vánočku (nebo mazanec) nakrájíme plátky 1 cm široké.V mléce rozšleháme vejce, cukr krupici a skořicový cukr (nebo vanilkový). Do této směsi namočíme vánočku, musí být celá ponořená. Necháme 30 minut nasáknout tekutinu.Na rozpáleném oleji smažíme vánočku z obou stran dozlatova. Cukr v mléce udělá lehký karamelový povlak. Po usmažení klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.Poté už jen stačí usmaženou vánočku posypat cukrem a ozdobit dle chuti. Můžeme ji ozdobit šlehačkou, nebo zmrzlinou, či potřít marmeládou.

autor Autor: klukodvody (Josef Senohrábek)
Datum vložení Datum vložení: 03.01.2010 18:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz