2 hrnky polohrubé mouky
0,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
0,5 prášku do pečiva
1 skořicový cukr
1 hrst vlašských ořechů
0,5 hrnku oleje
1 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
citronová kůra
250–350 ml mléka (podle potřeby)
1 najemno nastrouhané jablko (možno vynechat)
Hluboký plech vyložíme papírem na pečení.V míse smícháme všechny sypké suroviny.Pak k nim přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme v lité těsto. Množství mléka přizpůsobíme konzistenci těsta.Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 175 °C zhruba 30 minut. Tento čas je pouze orientační.Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).Hotový perník můžeme potřít marmeládou nebo čokoládovou polevou a posypat kokosem.
Perník je opravdu vláčný a výborný, uvidíte, že se po něm jen zapráší.
Můžete potřít marmeládou a posypat kokosem nebo čokoládovou polevu. A kdo chce, může i rozříznout a natřít marmeládou uvnitř :-)
Autor: koky- | |
Datum vložení: 09.01.2010 19:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz