mražené jahody
1 smetanový pudink
500 ml mléka
3 lžíce cukru (jemný krystal)
2 vanilkové cukry
kousky čokolády (byla oříšková)
1 smetanu 33%
Nejprve uvaříme z půl litru mléka pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.Jahody necháme mírně povolit a 2 vetší dáme stranou, použijeme je na ozdobu. Ke zbytku jahod přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem rozmixujeme.Pak vyšleháme šlehačku s druhým vanilkovým cukrem.Na na vychladlý pudink dáme jahodové pyré, na něj šlehačku, do šlehačky doprostřed 1 jahůdku, zapíchneme kousky čokolády a ještě čokoládu nastrouháme na šlehačku a podáváme.
Takhle to vypadá, když nás honí mlsná a jahody ze zahrady jsou v mrazáku! Kdo drží dietu, dá si to bez cukru, čokolády a šlehačky si dá méně.
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 10.01.2010 20:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz