500 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
21 g kvasnic (1/2 kostky)
3 žloutky
1 špetka soli
70 g cukru
2 vanilkové cukry
120 g Zlaté Hané (nebo Hery)
Naplň:
třešně (čerstvé nebo kompotované)
cukr
skořice
olej
vejce na potření
V troše vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít nadrobené kvasnice.Vykynutý kvásek dáme do mouky a rozmícháme. Přidáme sůl, žloutky, cukr, vanilky a rozpuštěnou Zlatou Hanou, kterou přiléváme spolu se zbylým vlažným mlékem.Vypracujeme těsto a necháme jej na teplém místě vykynout, tak 20-30 minut.Na pomoučeném vále vyválíme vykynuté těsto, které pak krájíme na menší kousky. Na každý dáme asi 4 třešně (podle velikostí třešní), 1 lžičku cukru a špetku skořice.Zabalíme, klademe na vymaštěný plech a vždy potřeme olejem, aby se buchty k sobě neslepily. Nakonec je potřeme i celým rozšlehaným vejcem. Necháme chvíli nakynout a pečeme při 220 °C tak 20 minut.
Autor: Betina (Bětule) | |
Datum vložení: 12.01.2010 13:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz