30 dkg hladké mouky
15 dkg cukru krupice
1 prášek do perníku
2 lžíce kakaa
2 celá vejce
2 lžíce rumu
citronová kůra
citronová šťáva
1 dcl oleje
2 - 2,5 dl mléka
10 dkg hrubě sekaných vlašských ořechů
7 dkg medu
Poleva:
6 dkg cukru moučka
1 lžíce rumu
1 lžíce vody
1 lžíce kakaa
asi 4 dkg másla
(vše v kastrůlku rozehřejeme při pečení perníku)
Mouku, cukr, kakao a prášek do perníku promícháme v míse, pak přidáme vlažné mléko smíchané s medem, vejce, rum, citronovou šťávu i kůru, olej a promícháme, nakonec přidáme vlašské ořechy.Pekáček s nízkým okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, rozetřeme a dáme do trouby předehřáté na 180 st. a pečeme asi 20 - 25 minut.Ještě horké potřeme polevou, která se vsákne a perník je lesklý.
Autor: beloh12 | |
Datum vložení: 17.01.2010 21:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz