200 g Hery
650 g polohrubé mouky
50 g droždí
150 g krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
4 žloutky
2 vejce
150 g kandovaného ovoce
150 g rozinek
1 lžička soli
1 špetka muškátového oříšku
kůra z 1 citronu
1 vejce na potření
Droždí smícháme se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka. Dobře rozmícháme, přidáme ještě 2 lžíce mouky a našleháme. Takto připravené řídké těstíčko necháme na teplém místě nakynout.Prosátou mouku smícháme se žloutky, druhou polovinou vlažného mléka, vejci, solí, zbytkem cukru, nastrouhaným muškátovým oříškem, citronovou kůrou, kandovaným ovocem nakrájeným na drobné kousky a rozinkami.Poté přidáme nakynutý kvásek, krátce propracujeme a nakonec vlijeme vlažnou rozehřátou Heru.Těsto důkladně vypracujeme a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.Vykynuté těsto zlehka propracujeme a vytvoříme z něj bochánek.Formu vysokou 15 cm a o průměru 20 cm po obvodu vyložíme pečícím papírem. Vložíme do ní bochánek a necháme dalších 30 minut kynout.Před pečením povrch nařízneme do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem.Troubu předehřejeme na 200 °C a panettone nejprve asi 20 minut zapékáme, poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 40 minut.Po upečení necháme panettone asi 30 minut ve formě chladnout, potom jej vyklopíme na kovovou mřížku a po úplném vychladnutí sloupneme pečící papír.
Zdroj:
http://www.pecenijeradost.cz/recepty/panettone-pec...
Panettone - italský vánoční bochánek
Recept jsem upravila pouze nahrazením pergamenového papíru-pečícím a velikostí nádoby-pekla jsem v hrnci dle návodu a trochu mi přeteklo, uvedla jsem v postupu tedy větší.
Autor: LLilaa (Zuzka) | |
Datum vložení: 25.01.2010 14:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz