Smíchat:
3 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku cukru krupice
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
Přidat:
17 dkg másla studeného (nakrájeného na centimetrové kostičky)
1 hrnek sušeného ovoce (může se namočit do vody, aby zvláčnělo)
1 polévková lžíce nastrouhané pomerančové kůry
1 hrnek smetany ke šlehání (30%) studené
Na pomazání a posypání: (není nutno)
1 vejce
1 polévkovou lžící vody
Cukr krystal nebo krupice
• Troubu si předehřejeme na 180 °C; plech vyložíme pečícím papírem.
• Ve větší míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
• Přidáme máslo a ručně vpravujeme do mouky.
• Přidáme ovoce a nastrouhanou kůru a promícháme.
• Přilijeme smetanu a těsto spojíme. (Máslo by se nemělo zcela rozpustit)
• Z těsta vytvarujeme placku o průměru asi 20 cm, nakrájíme na 8 trojúhelníků a přendáme na plech asi 6 cm od sebe (těsto se „rozjede“)
• Kdo chce, může trojúhelníčky pomazat směsí vajíčka a vody a posypat cukrem.
• Pečeme 25-30 minut.
• Na chvilku necháme vychladnout na mřížce a podáváme ještě teplé.
1 hrnek = 225 ml
Já používám nejraději sušené brusinky nebo borůvky. Recept na „Sensational scones“ pochází z časopisu Cousine at home z června 2005.
Autor: Jitkab | |
Datum vložení: 29.01.2010 00:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz