3 celá vejce
2 sklenky cukru
3 sklenky polohrubé mouky
1 jogurt například jahodový
vanilkový cukr
0,5 dcl oleje
1 prášek do pečiva
lžíce jahodové marmelády
trochu citronové šťávy
dle chuti ochutit rumem
Smícháme vejce s cukrem, jogurtem, marmeládou, ostatní věci + prášek do pečiva s moukou. Jogurt může být jakýkoliv ovocný. Nalejeme na plech a upečeme.
Neměla jsme čerstvé jahody, tak jsem rozmrazila sáček jahod, přidala jeden kompot. Do šťávy s vodou (asi čtvrt litru celkem jsme rozmíchala 3 pudinky + cukr dle chuti. Jahody dala povařit, rozmačkala, zalila pudinkem a uvařila na husto. Zalila tím vychladlou buchtu.Na to šlehačku a dobrou chuť.
Pudink jde udělat z jakéhokoliv kompotu...ananas, meruňky atd. Když mám ovoce čerstvé...udělám pudink ze sirupu a vody naskládám ovoce na buchtu a zaleji.
Autor: janiko (Jana) | |
Datum vložení: 01.02.2010 10:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz