250 g práškového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
1,25 ml oleje
1,25 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1. náplň :
1 l pomerančového džusu
2 balíčky Zlatého klasu
6 lžic cukru
2. náplň:
5 dcl šlehačky
2 ztužovače šlehačky
3 dcl pomerančového džusu
3 balíčky dlouhých piškotů
rum
čokoládová poleva
Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť.
8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho džúsu a uvaríme hustý krém. Teplý krém vylejeme na cesto a v chlade necháme dobre stuhnúť.
Na vychladnutý krém natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.
Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Rezy režeme podľa piškót.
Namiesto Zlatého klasu možno použiť Krémový prášek, je to to isté. Ak ho nedostanete, potom použite vanilkový puding, ale treba pridať 3 lyžice solamylu, samotný puding by nebol hustý. Krém musí byť pevný.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 02.02.2010 20:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz